Šta će definisati i kako će se primenjivati nov Zakon o bezbednosti hrane u vezi sa uvođenjem HASSP standarda, bila je tema današnjeg savetovanja održanog u Centru za stručno usavršavanje. O tome je kikindskim preduzetnicima govorio Nenad Vujović, načelnik inspekcije službe za bezbednost hrane biljnog porekla pri Ministarstvu poljoprivrede. Standard HASSP prati put hrane biljnog ili životinjskog porekla, prepoznaje opasnosti u proizvodnji i razmatra kako ih izbeći ili svesti na prihvatljiv nivo, a takođe omogućava i uspostavljanje preciznijeg higijenskog režima i pravila ponašanja. Na savetovanju se moglo čuti da primena tog standarda olakšava borbu sa konkurencijom i omogućava efikasniji sistem poslovanja:
- Savetovanjem smo hteli da kikindske preduzetnike upoznamo i informišemo sa Zakonom koji će početi da se primenjuje juna ove godine. Skup su organizovali lokalna samouprava i Udruženje preduzetnika, kako ih njegovo sprovođenje ne bi iznenadilo i izložilo nepotrebnim rizicima od strane nadležnih istitucija- saopštio je član Opštinskog veća zadužen za privredu i ekologiju Nenad Grbić,